maandag 2 juli 2018

Overal deurintercom, altijd verbonden

Peter van Veen
Comelit was jaren geleden de eerste met een volledig aanpasbaar IP-systeem. Deurintercom was plotseling veel meer dan een stukje veiligheid en een manier om je bezoekers te woord te staan zonder daarvoor naar de voordeur te lopen.





Onderlinge communicatie tussen monitoren binnen een appartementencomplex, bijvoorbeeld, zorgt voor snellere oplossingen bij overlast of gesignaleerde inbrekers.
De mogelijkheid om tekstberichten naar iedere monitor te sturen stelt een huismeester in staat om heel gemakkelijk alle bewoners te laten weten dat het vuilnis deze week niet op dinsdag, maar op woensdag wordt opgehaald. Verhuizingen en nieuwe bewoners zijn in een handomdraai aan het systeem toe te voegen, zodat oude namen niet maandenlang in het namenregister blijven staan. 
We kunnen nog wel even zo door gaan, want met een Comelit ViP-systeem lijken de mogelijkheden eindeloos.

Het belangrijkste en meest populaire voordeel lijkt toch de mogelijkheid van een smartphone app te zijn. Comelit innoveerde als eerste met een systeem waarmee bezoeker en bewoner met elkaar kunnen praten, zelfs als de bewoner niet thuis is.
In de supermarkt, op een terrasje in Zuid-Frankrijk of gewoon even bij de buren? Geen probleem. We hebben het mogelijk gemaakt om overal ter wereld in verbinding te staan met de eigen woning.


Maar zoals alle installateurs in Nederland weten investeren we niet snel in nieuwe bekabeling. Toekomstbestendig is plotseling een stuk minder interessant wanneer het extra geld gaat kosten. Zo werkt het nu eenmaal in de bouw. Duurzaamheid mag niet teveel kosten.
Comelit denkt graag mee en komt anno 2018 met de perfecte oplossing.

De Mini WiFi Handsfree 2-draads monitor maakt gebruik van de bestaande buslijnen en is toepasbaar op haast alle Comelit SimpleBus deurintercomsystemen.
Verder verandert er niets. De bezoeker belt nog steeds aan op hetzelfde deurstation of beldrukker, het signaal wordt nog steeds via de vertrouwde koperen 2-draads verbinding verstuurd naar de monitor en de Mini WiFi Handsfree werkt precies zoals u gewend bent van alle Comelit monitoren.



Via Google Play of de Appstore is de gratis app te downloaden.
De app koppelen aan de monitor wordt door Comelit voor het gemak uitgelegd in een videohandleiding, te vinden op ons YouTube kanaal.
Omdat de bekabeling niet meer uit maakt is deurintercom op de smartphone dus voor iedereen mogelijk.

Als klap op de vuurpijl maakt de WiFi Mini Handsfree gebruik van de 'harvesting methode'. Dat houdt in dat de monitor in ruststand de verbinding met uw router verbreekt, waardoor alleen energie wordt verbruikt wanneer daadwerkelijk wordt aangebeld.
Energiebesparend, duurzaam en toekomstbestendig dus.

Wilt u meer weten? Vraag het ons!


https://www.youtube.com/watch?v=KVy80posx8c

Peter van Veen, Directeur Comelit Nederland BV