donderdag 19 oktober 2017

“Er wordt hier nooit iets gestolen.”

Richard Peree
Na het jaren kijken naar de slechte beelden op TV weten met z’n allen dat de beeldkwaliteit van CCTV camera’s niet voldoende was. Plotseling kwam het echter in het nieuws en begon heel Nederland er over te praten. De mensen die geen idee hadden van de trieste situatie hebben ineens een mening en afgezien van wat andere nieuwsfeiten is beeldkwaliteit deze weken hét onderwerp van gesprek.




Gelukkig! Daar hebben we bij Comelit wel een tijdje op moeten wachten. We beginnen er steeds weer over, omdat we ons al een paar jaar ernstige zorgen maken. De installateurs, elektrotechnische groothandels, beveiligingsbedrijven, politieagenten, winkel- en horecapersoneel en enkele andere ervaringsdeskundigen zijn het met ons eens. Maar die hele grote groep potentiele slachtoffers reageerde steeds weer op dezelfde manier.

“Veel te duur!”
Waarom geven winkeliers wel duizenden euro’s uit aan airconditioning, opleidingen, marketing en verzekeringspremies? Zijn die paar honderdjes voor een beveiligingssysteem dan te duur? We praten toch zeker over het bestaansrecht van een winkel? Het assortiment staat daar niet in de schappen om gejat te worden door de eerste de beste kleptomaan. Bovendien gaat het hier ook om de veiligheid van het winkelpersoneel. Van de mensen die dag in, dag uit voor klaar staan om te helpen, adviseren en te zorgen dat die schappen gevuld zijn!




“Er wordt hier nooit iets gestolen.”
Wedden van wel? Dieven lopen de winkel niet binnen met een zwart masker en een zwart/wit gestreepte trui. Een winkeldief komt binnen, pakt wat hij wil stelen, frommelt het weg en loopt de winkel weer uit. Vaak zijn ze de deur uit voor het personeel hen zelfs maar heeft gegroet. Andere dieven gaan juist uiterst joviaal om met de winkelier die zij dagelijks tegen komen. Een praatje, een anekdote, een grapje, tot morgen! Ondertussen verdwijnt een enorm deel van de ‘lekkage’ in de zakken van deze vriendelijke, vaste klant. "De politie doet er toch niets aan.” Nee, want de politie kan niet zo heel veel doen met de wazige schimmen die te zien zijn op de lage kwaliteit beelden die ze hebben ontvangen. Politie-agenten springen een gat in de lucht wanneer zij scherpe beelden zien! De pakkans stijgt enorm!

Kom! Laten we bij Comelit eens een voorzet geven om dit euvel op te lossen. Ons AHD systeem maakt gebruik van de oude bekabeling van het korrelige en onduidelijke CCTV-systeem dat al geïnstalleerd is in een groot aantal winkels. Door simpelweg de recorder en camera’s te vervangen, zijn de dieven voortaan in 5 Mega Pixel kwaliteit te bekijken. Daar zal de politie blij mee zijn, zeg! En uw personeel ook. Bovendien wordt het voor de opdrachtgever alleen maar goedkoper. Want er hoeft geen nieuwe bekabeling te worden getrokken. 


Sterker nog, Comelit is bereid om garantie te geven op de bestaande bekabeling. Dat doen we natuurlijk in samenspraak met de installateur.  De volgende stap is voor de winkeliers in Nederland. Pak de telefoon, bel uw favoriete Elektrotechnisch installateur en vraag om nieuwe beveiligingscamera’s. Zij zijn samen met ons de experts die er voor gaan zorgen dat Nederland weer veilig wordt!


Richard Peree, Technical Engineer